40 jaar Vocaal Ensemble Phoenix

Wanneer:
13/05/2018 @ 15:00 – 16:15
2018-05-13T15:00:00+02:00
2018-05-13T16:15:00+02:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Oude Torenstraat 2
5581 BJ Waalre
Nederland
Kosten:
7 of 9
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

40 jaar Vocaal Ensemble Phoenix

Dit jaar viert het Vocaal Ensemble Phoenix haar 40 jarig bestaan met een concertreis naar Cambridge later dit jaar maar eerst treden de dertigtal zangers en zangeressen op in de reeks Willibrordconcerten in Waalre. Zondagmiddag 13 mei om 15.00 uur brengt Phoenix onder leiding van de vaste dirigent Ton van de Weem een welluidend voorjaarsprogramma in de Oude Willibrorduskerk van Waalre. In februari 2016 was het muzikale gezelschap uit Veldhoven al eens te gast in Waalre met een zeer geslaagd optreden waarbij onder andere delen uit de Messiah van G.F. Händel te horen waren.

Het repertoire van Phoenix bevat zeer uiteenlopende muziekstijlen: van klassiek en religieus tot jazz en close harmony. Gedurende het 40 jarig bestaan van het ensemble heeft het diverse malen met succes deelgenomen aan (inter)nationale concoursen en festivals. Ook werden samen met andere Veldhovense koren grote werken zoals de Messiah van Händel en het requiem van Mozart uitgevoerd. Maar ook de Carmina Burana van Orff en The Queen Symphony van Tolgan Kashif, een groots spektakel samen met Harmonie Sub Umbra, stonden op het programma. Verder heeft het koor in het recente verleden vier maal met de Argentijnse zanger Javier Rodriguez en zijn band La Trama opgetreden. Tijdens deze concerten zijn de bekende Misa Criolla en de Misa por la Paz y la Justicia van Ramirez ten gehore gebracht. Phoenix en haar dirigent Ton van de Weem slagen er steeds weer in de vele bezoekers te boeien met zeer gevarieerde vocale werken en indrukwekkende uitvoeringen van hoogstaand niveau.

Tijdens het concert in Waalre staat onder andere de Orgelsolomesse KV 259 van W.A. Mozart geprogrammeerd maar ook het Magnificat van F. Durante. Verder zijn enkele profane werken te horen zoals van Stanford, Morricone en Nilsson. De instrumentale begeleiding is in handen van de bekende organist/pianist Ad Broeksteeg.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Onder de titel verwantschap zijn daar nu schilderijen en beeldhouwwerken te zien van het Waalrese kunstenaarsechtpaar Paula van Noordenne en Joh Roijers. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert vergt een bijdrage van 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 13 mei vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt ruim een uur. En aan een ergernis uit het verleden is sinds kort een einde gekomen; Willibrordconcerten beschikt voortaan over comfortabele stoelen. Parkeren is gratis in Waalre en kan het beste op de parkeerterreinen nabij de Markt. Volg daarvoor vanaf de Markt de parkeerborden.

Geef een reactie