40 mannenstemmen kleuren de herfst

Wanneer:
19/11/2017 @ 15:00 – 16:00
2017-11-19T15:00:00+01:00
2017-11-19T16:00:00+01:00
Waar:
Sint-Willibrorduskerk
Markt 22
5581 GK Waalre
Nederland
Kosten:
7,00
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

Zondag 19 november om 15.00 uur geven 40 mannenstemmen de herfst in Waalre extra kleur ! Dan is het mannenkoor De Brabantzangers te gast in de reeks Willibrordconcerten in de Oude Willibrorduskerk van Waalre. Het koor verzorgt een gevarieerd en kleurrijk herfstconcert met werken van Smetana, Gounod, Schubert en Richter, maar ook opera- en populaire musicalstukken komen aan bod. Bijzonder om te horen is zeker ook het nummer “When I’m 64” van The Beatles vertolkt door 40 mannen.

Mannenkoor Brabantzangers staat onder leiding van Maastrichtenaar Hennie Ramaekers, sinds 2015 de vaste dirigent en voorheen jarenlang dirigent van de vermaarde Mastreechter Staar en van veel andere vooraanstaande koren en blaasorkesten in heel Nederland.

Het koor werd op 1 september 1945 opgericht als Eindhovens Dubbel Mannen Kwartet (E.D.M.K.) en later omgedoopt tot Mannenkoor Brabantzangers E.D.M.K. Sinds de oprichting verzorgde het gezelschap vele memorabele optredens in binnen- en buitenland. Van de muzikale ontvangst van Paus Johannes II op Eindhoven Airport tot een optreden tijdens de eucharistieviering in de Notre Dame in Parijs. Kwaliteit, gezelligheid en vriendschap staan centraal binnen het koor. Maar wat de Brabantzangers echt uniek maakt is dat het zich continu blijft vernieuwen. Ze blijven jong van hart.

Tijdens het herfstconcert van 19 november wordt het koor begeleid door pianist en organist Ad Broeksteeg. Na zijn studies aan het conservatorium heeft hij meer dan 27 jaar diverse koren gedirigeerd waaronder ook de Brabantzangers. Inmiddels heeft hij een carrièreswitch gemaakt om zich toe te leggen op zijn grote passie, het begeleiden van vocale artiesten en (opera)koren. Hij is nu verbonden aan de Nederlandse Opera.
.
Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar is nu de expositie ”Verfstreken” te bewonderen; schilderijen van de hand van Ingrid van Dooren waarin naast verf ook allerlei andere materialen als basis zijn verwerkt. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert vergt een bijdrage van 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 19 november vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het optreden door de Brabantzangers begint om 15.00 uur en duurt ruim een uur. Parkeren is gratis in Waalre en kan vanwege de renovatie van de Markt het beste op de parkeerterreinen van winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan en Hoogstraat of aan de Meester Slootsweg te bereiken via de Hoogstraat/Kerkstraat.

Geef een reactie