Schrijfcafé

Wanneer:
30/08/2019 @ 10:00 – 12:30
2019-08-30T10:00:00+02:00
2019-08-30T12:30:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
16
Contact:
Bibliotheek Waalre

Start schrijfcafé in Het Huis van Waalre

Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? In het schrijfcafé van de Bibliotheek Waalre kan je op een laagdrempelige manier ongedwongen schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Dit alles onder bevlogen begeleiding van schrijfcoach Lia Hesemans.

Schrijfervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan het schrijfcafé. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Zo ontdek je vanzelf waar jouw talent ligt en waar jij geïnspireerd door raakt. Hesemans draagt er zorg voor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd wordt.

Lia Hesemans is ervaren schrijver, redacteur, schrijfcoach en docent schrijven. Hesemans: “Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt.”

Zomerschrijfcafé

Tijdens het eerste schrijfcafé, het zomerschrijfcafé op 30 augustus, zitten we in de tuin van Het Huis van Waalre, middenin het groen. Bij onverhoopt minder lekker weer, zitten we in het gezellige Grand Café aan de rustige grote leestafel.

Geschiedenisschrijfcafé

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Tijdens deze maand staat het thema Zij/Hij centraal, met de focus op de vrouw. In het speciale Geschiedenisschrijfcafé op 25 oktober kijk je naar dit thema vanuit jouw persoonlijke perspectief. Je blikt terug in je eigen geschiedenis en schrijft over inspirerende vrouwen die jij in jouw eigen leven hebt ontmoet. Wat in hen inspireert jou, en waar heb jij diezelfde kwaliteiten in je? Concrete opdrachten helpen je om hier stapsgewijs over te schrijven.

Praktische informatie
Het Zomerschrijfcafé is op vrijdag 30 augustus. Het geschiedenisschrijfcafé is op vrijdag 25 oktober. Beide schrijfcafés zijn van 10.00 – 12.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.

Entree is €16,- voor bibliotheekleden en €20,- voor niet-leden, inclusief twee consumpties.

Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma