Bekende Waalrenaren lezen voor

Wanneer:
22/01/2020 @ 08:30 – 15:00
2020-01-22T08:30:00+01:00
2020-01-22T15:00:00+01:00
Waar:
Basisscholen Aalst-Waalre
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Bekende Waalrenaren lezen voor op basisscholen
Start Nationale Voorleesdagen met voorleesontbijt

Op woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Traditioneel worden deze dagen ingeluid met een voorleesontbijt op de basisscholen. Dit jaar worden de kinderen van twee basisscholen door een Bekende Waalrenaar voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar Moppereend!

 De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en hebben als doel om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Een missie die de bibliotheek deelt. Om het voorleesontbijt extra speciaal te maken heeft de bibliotheek een diverse groep aan bekende Eindhovenaren en Waalrenaren benaderd met de vraag of ze wilden komen voorlezen. Maar liefst twaalfmaal was het antwoord een enthousiaste “Ja”.

In Waalre komt wethouder Smit voorlezen. Ook acteur Ton Peeters laat Moppereend tot leven komen, voordat hij weer in de huid kruipt van hoofdrol Oscar in de Efteling-musical CARO.

Moppereend in de bieb
Ook in de bibliotheek zelf zijn er tijdens de Nationale Voorleesdagen volop activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar. Zo wordt Moppereend deze week in De Witte Dame maar liefst tien verschillende talen voorgelezen. Op 25 januari slaat de bibliotheek bovendien de handen ineen met PSV om het voorlezen al bij de jongste kinderen onder de aandacht te brengen. Dan komt PSV-mascotte Phoxy in De Witte Dame langs, om samen met de kinderen naar Moppereend te luisteren. Natuurlijk is er de mogelijkheid om met de mascotte op de foto te gaan.

Meerdere theatermakers hebben zich door Moppereend laten inspireren. Op 22 januari is muziektheater ‘De Mopperwolk’ in het Huis van Waalre en op 25 januari verteltheater ‘Donderwolken en gemopper’ in Expeditie E. In De Witte Dame is op 26 januari kindertheater ‘Stinkie Hond’.

 

Praktische informatie
Kijk op www.bibliotheekeindhoven.nl/nationalevoorleesdagen voor uitgebreide informatie en om aan te melden voor de activiteiten.