Boekenweek “De moeder de vrouw”

Wanneer:
27/03/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-03-27T19:30:00+01:00
2019-03-27T21:30:00+01:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
7,50
Contact:
Bibliotheek Waalre

Kader Abdolah brengt bezoek aan Waalre

In de Boekenweek (thema: De moeder de vrouw) komt Kader Abdolah naar de Bibliotheek Waalre. Hij deelt verhalen over zijn moeder, dementie en de wijze hoe hier in het Oosten mee omgegaan wordt – prachtig beschreven in zijn boek ‘Het gordijn’. Een persoonlijke lezing van een groot schrijver.

 

Het werk van Kader Abdolah is niet weg te denken uit de literatuur. Hij won vele prijzen en werd in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn inzet op het gebied van literatuur, internationale samenwerking en vrede. Zijn roman ‘Het huis van de moskee’ is in 2007 verkozen tot het op één na beste Nederlandse boek ooit (na ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch).

 

Het leven van Kader Abdolah is in twee periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren. Terugkeren naar zijn vaderland was niet meer mogelijk. Zelfs niet om zijn moeder te zien. Omdat zij langzaam in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was, besluiten ze elkaar in Dubai te ontmoeten. Over deze reis, en de geheimzinnige wereld van ouderdom, schreef Abdolah het ontroerende boek ‘Het gordijn’.

 

Boekenweek in de bieb
Naast de lezing van Kader Abdolah zijn er tijdens de Boekenweek nog 4 lezingen in de Bibliotheek Eindhoven. Dinsdag 26 maart geeft Ronald Giphart een lezing over zijn moeder, en andere vrouwen in zijn werk. Woensdag 27 maart vertelt Tim Voors over zijn voettocht dwars door Amerika, en donderdag 28 maart gaat journalist Merijn de Waal in op zijn onderzoek in het grensgebied tussen Amerika en Mexico. Ben je in verwachting? Kom dan vooral op maandag 25 maart naar de lezing van Xaviera Plas-Plooij, schrijver van het ‘Oei, ik groei!’-boek over zwangerschap.

 

Praktische informatie

Kader Abdolah komt op woensdag 27 maart, van 19.30 – 21.30 uur, naar de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €7,50 voor bibliotheekleden en €9,- voor niet-leden. Ben je lid van We Are Public? Dan is de toegang gratis. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/activiteiten.

 

 

Foto: Yvette Wolterinck