De jonge mantelzorger

Wanneer:
17/10/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-10-17T19:30:00+02:00
2019-10-17T21:30:00+02:00
Waar:
Bibliotheek Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
2,50
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

De jonge mantelzorger

De derde donderdag van de maanden september, oktober en november is in de Bibliotheek Waalre een lezing met goed gesprek over een wisselend onderwerp. Donderdag 17 oktober gaan Eefje Heesterbeek en Anneloes Verhoeven van Wél! Welzijn de Kempen in op mantelzorg en hoe je als mantelzorger zelf ondersteuning kan krijgen. Tijdens de lezing gaat ze speciaal in op jongeren die opgroeien in zorgsituaties: de jonge mantelzorgers.

Je bent een jonge mantelzorger als je opgroeit met de zorg voor een naaste. Vaak gaat het als vanzelfsprekend, soms heb je geen keuze. Misschien heeft iemand een broertje met autisme, een zus met een lichamelijke beperking of een moeder met een depressie. Het kan zijn dat de jongere daadwerkelijk zorg verleent. De zorg voor een geliefde kan je zelfs aan huis binden. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. De nadruk ligt niet altijd op het verlenen van de zorg. Jonge mantelzorgers maken zich zorgen om hun naaste, maar komen soms ook zelf aandacht en zorg te kort.

Er wordt over jonge mantelzorgers gesproken bij een leeftijd tot 24 jaar. Voor deze lezing is iedereen uitgenodigd die – jong of oud – te maken heeft met mantelzorg of geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Deze lezingenreeks ‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Heb je na de lezing specifieke vragen, dan staat een consulent van CMD deze avond voor je klaar.

Praktische informatie
De lezing De jonge mantelzorger is op donderdag 17 oktober van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €2,50 voor bibliotheekleden en €3,- voor niet-leden. Aanmelden: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.