De vergeten Held

Wanneer:
05/09/2019 @ 19:30 – 22:00
2019-09-05T19:30:00+02:00
2019-09-05T22:00:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
4,-
Contact:
Bibliotheek Waalre

DocFeed on Tour; De vergeten held
Documentaire met q&a in Het Huis van Waalre

 Het Eindhovense documentairefestival DocFeed gaat op tour. Bekijk in de Bibliotheek Waalre spraakmakende documentaires, gevolgd door een q&a met de regisseur of een van de hoofdpersonages. De eerste documentaire is op donderdag 5 september; De vergeten held.

De vergeten held; Sjef van Dongen
Het levensverhaal van Sjef van Dongen laat zich vertellen als een spannend jongensboek. Hij kwam op school niet goed mee. Toch wist zijn vader een baantje voor hem te regelen – op het verre, verlaten en koude Spitsbergen. Niet wetende dat zijn zoon een paar jaar later, in 1928, een rol zal vervullen in de grootste poolreddingsoperatie ooit.

Een ontroerend verhaal van een gewone Brabantse jongen die wereldnieuws werd. Na afloop is er ruimte voor gesprek met de filmmaker Frans Mouws.

‘t is goed zo. Op weg naar een waardige dood
Donderdag 10 oktober staat ‘t is goed zo op het programma. Eelco was een man die psychisch ondraaglijk en uitzichtloos leed en het leven moe was. Hij koos er voor om legaal, via euthanasie, uit het leven te stappen. De documentaire Het is Goed Zo gaat over zijn missie, over het doorbreken van taboe´s, over vriendschap en afscheid nemen.

In de film volgen we Eelco in zijn laatste dagen, zijn media-optredens waar hij zelfverzekerd overkomt, hoe hij afscheid neemt en het leven verlaat middels euthanasie. Maar ook hoe het daarna met zijn familie en vriendin gaat.

Monique, de moeder van Eelco, is deze avond aanwezig. Na het bekijken van de film is er gelegenheid om alle vragen te stellen aan Monique.

Welke documentaire op donderdag 7 november bekeken gaat worden, is nog een verrassing.

Praktische informatie
DocFeed on Tour De vergeten held is op donderdag 5 september en Het is goed zo op donderdag 10 oktober, van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Juliananlaan 19. Entree is €4,- voor bibliotheekleden en €5,- voor niet-leden. Aanmelden: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.