Digisterker

Wanneer:
28/01/2020 @ 10:00 – 12:15
2020-01-28T10:00:00+01:00
2020-01-28T12:15:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
25,-
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Start cursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt!

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Tijdens de drie bijeenkomsten van Digisterker helpt de Bibliotheek Waalre je op weg.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De computercursus Digisterker helpt je op weg. In drie bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. In de lesruimte zijn computers of laptops aanwezig.

Data
De cursus is op dinsdag 28 januari, 4 februari en 11 februari van 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre. Heb je nog geen eigen DigiD? Dan kan je naar de extra les op dinsdag 21 januari, waar je leert een DigiD aan te vragen.

Wat komt er aan de orde?

  • Een DigiD gebruiken: Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD te gebruiken.
  • Zoeken en vinden van informatie: Je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties.
  • Inloggen op websites: Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en Werk.nl)
  • Online regelen: Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.
  • Gemeente Eindhoven en Waalre: Inwonersplein, digitaal loket voor inwoners Je leert het Inwonersplein, het digitaal loket voor inwoners op de website www.eindhoven.nl of www.waalre.nl te gebruiken, de digitale wegwijzer vvoor iedereen die een afspraak wil maken, iets wil aanvragen, regelen of melden.

Voorkennis nodig?
Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek Eindhoven. Heb je nog geen eigen DigiD? Kom dan voorafgaand aan de cursus Digisterker naar de extra les op dinsdag 21 januari.

Aanmelden
Neem contact op met Margot Lasance:
m.lasance@bibliotheekeindhoven.nl
06-41243178

 

De cursus kost €25,-, inclusief het cursusboek. Dit bedrag graag bij aanvang van de eerste cursusdag ter plekke met de pin betalen.