Docenten muziekonderwijs in concert

Wanneer:
24/06/2018 @ 15:00 – 16:30
2018-06-24T15:00:00+02:00
2018-06-24T16:30:00+02:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Markt 20
5581 GK Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
0647888656

Docenten muziekonderwijs in concert

Zoals elk jaar staan een aantal docenten van MAW Muziekles Aalst-Waalre klaar om het slotconcert van het seizoen in de reeks Willibrordconcerten in Waalre luister bij te zetten. Samen met de organisatie van Willibrordconcerten biedt de docentenvereniging van het muziekonderwijs in de gemeente Waalre een gratis te bezoeken concert aan. De concertlocatie is de Oude Williborduskerk en het optreden vindt plaats op zondag 24 juni om 15.00 uur.

Geslaagde formule
Het is inmiddels een bewezen geslaagde formule de docenten van MAW Muziekles Aalst-Waalre uit te nodigen om het slotconcert van het seizoen tot een wervelende muzikale gebeurtenis te maken. Een aantal docenten verzorgt zowel individueel als in samenspel optredens waarbij hun vakmanschap en virtuositeit in verschillende muzikale disciplines ruim aan bod komen. Het concert kenmerkt zich door enkele niet alledaagse combinaties van instrument- en repertoirekeuze waardoor sprake zal zijn van een grote variëteit in muziekkeuze en uitvoering. Maar tegelijkertijd wordt het een concert dat toegankelijk is voor een breed publiek, zo is er bijvoorbeeld muziek uit film en musical te horen. De professionaliteit en muzikaliteit van de optredende musici staan garant voor een hoogst origineel en virtuoos concert aan het slot van het concertseizoen 2017/2018 in Waalre.

Vakmanschap
Alle uitvoerenden zijn dagelijks bezig met muziek, zowel in het onderwijs als in de uitvoeringspraktijk. Verschillende muzikanten zijn ook verbonden aan orkesten en ensembles of verlenen als gastmusicus medewerking aan gerenommeerde muziekgezelschappen. Muzikale professionals in hart en nieren. Waalre mag trots zijn op de veelzijdigheid en hoge kwaliteit van het muziekonderwijs in het dorp. Zie ook de website: www.muziekles-aalstwaalre.nl

De uitvoerenden
Zondag 24 juni zijn onder andere present Mea van Delden, harp, Myra van Groenendael, altviool en Jenneke Bosch, dwarsfluit. Zij vormen het bekende Van Gogh Trio en schilderen met hun instrumenten kleurrijke muzikale taferelen. Verder kan worden genoten van zang door de veelzijdige sopraan Irene Meeuvis, op de piano begeleid door Marja Sanders. Vanwege de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein brengen zij bekende werken van deze onvolprezen componist. Ook laat het gitaartrio met Anneloes van Hout van zich horen met onder andere het wonderschone flower-duet uit de opera “Lakmé”. Dan zijn er klarinetvirtuoze Lieke Krantzen en niet in de laatste plaats Esther ten Kate die met haar cello al vele muzikale harten heeft weten te veroveren. Dit wordt een uitermate verrassend, veelzijdig en feestelijk concert en een waardig slot van de maandelijkse concertreeks voor dit seizoen. Het concert op 24 juni in de Oude Willibrorduskerk begint om 15.00 uur en duurt ruim 1 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Het kerkje is open vanaf 14.30 uur. Vooraf reserveren is niet mogelijk. De 42e jaargang van de concertcyclus in Waalre start op zondag 23 september met Elisabeth Rikken, piano en Anne Agnes Nagy, cello.

Voor informatie of voor de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief, mail naar: willibrordconcerten@upcmail.nl Volgen kan op Twitter en Facebook: Willibrordconcerten Waalre

Kosten: gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Geef een reactie