Een muzikale ode aan het leven

Wanneer:
24/09/2017 @ 15:00 – 16:00
2017-09-24T15:00:00+02:00
2017-09-24T16:00:00+02:00
Waar:
Willibrorduskerk Waalre
Markt 22
5581 GK Waalre
Nederland
Kosten:
7,-
Contact:
06-47888656

Zondag 24 september om 15.00 uur gaat de 41e jaargang van de reeks Willibrordconcerten in de Oude Willibrorduskerk van Waalre van start met een optreden van het internationaal gevraagde trio Romancero.

Muzikale warmte
Het leek de organisatie van de concertcyclus boeiend om bij het aflopen van de zomerperiode en op de drempel van de herfst een ensemble uit te nodigen dat met hun virtuoze zuid europese klanken het warme gevoel van de voorbije maanden nog een keer terugroept. “Andalusië was volledig aanwezig met alle warmte die deze muziek kan overbrengen”, zo schreef het Franse toonaangevende muziekblad “Opmuda”  over het concert dat Romancero daar in 2016 gaf in de regio van Avignon. Maar Romancero houdt zich niet alleen bezig met Spaanse componisten, ook de romances uit de vroegere Nederlanden zijn een geliefd thema. In 2015 kwam hun CD “Het lied van Roelant” uit met hierop naast Spaanse werken ook het middelnederlandse Roelandslied. Met dit vurige heldenepos was het trio al begin 2015 te horen in de Oude Kerk van Waalre.

Romancero
“A la vida bona !”, zo heet het programma dat Romancero, bestaande uit Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie en voordracht), op 24 september uitvoert in de Oude Kerk van Waalre. Vrij vertaald is het een bezongen “ode aan het leven”, welluidend in al haar facetten. Chaconnes, romances en ballades vanaf de middeleeuwen tot aan de vroege romantiek passeren de revue, niet alleen van Spaanse meesters als Encina, Vasquez of Lorca maar ook afkomstig uit de liedboeken van de Lage Landen zoals de Souterliedekens of het Gruuthuse handschrift. Het pad leidt hierbij langs pieken en dalen van bewogen hartstocht, intense vreugde, opzwepende ritmiek en innerlijke verstilling. Kortom een concert om naar uit te zien nu de warmte van de zomer ons aan het verlaten is en tevens een waardige start van het 41e concertseizoen in Waalre.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar is nu de expositie ”verfstreken” te bewonderen; schilderijen van de hand van Ingrid van Dooren waarin naast verf ook allerlei andere materialen als basis zijn verwerkt.  Een combinatiekaart  voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert vergt een bijdrage van 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 24 september vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het themaconcert door Romancero begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Parkeren is gratis in Waalre en kan vanwege de renovatie van de  Markt het beste op de parkeerterreinen van winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan.

Geef een reactie