Fam. Terlouw over duurzaamheid

Wanneer:
04/11/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-11-04T19:30:00+01:00
2019-11-04T21:30:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Eindhoven
Emmasingel 22
5611 AZ Eindhoven
Nederland
Kosten:
15,-
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Jan en Sanne Terlouw
Vader en dochter samen in lezing over duurzaamheid

In 2019 staat duurzaamheid centraal in de grootste leescampagne van Nederland, Nederland Leest. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar tijdens deze lezing van Jan Terlouw en dochter Sanne op maandag 4 november in de Bibliotheek Eindhoven.

Jan Terlouw is vooral bekend door zijn jeugdboeken en politieke carrière. Hij schreef onder andere Koning van Katoren, Oorlogswinter en Gevangenis met een open deur. Als bètawetenschapper werd hij gezien als autoriteit op het gebied van technologie en milieu en hij hield zich hier zowel in de politiek als in zijn boeken voornamelijk mee bezig.

Zijn politieke interesse schijnt namelijk vaak door in zijn boeken. Zij stellen meestal eigentijdse problemen aan de orde, zoals het milieu, de politiek of de geschiedenis. Hij laat zien dat aan deze onderwerpen meer kanten zitten, dat je problemen van alle kanten moet bekijken voor je een beslissing neemt.

Na Terlouws pensionering heeft de creatieve samenwerking met zijn dochter Sanne, neerlandica en schrijfster, een vlucht gekregen. Dit resulteerde in de zesdelige misdaadserie Reders & Reders en in maart verscheen hun nieuwste boek De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde. Dit boek en hun gezamenlijke schrijverschap zal op deze avond ook besproken worden.

In de pauze is er eveneens de mogelijkheid om je boeken te laten signeren.
Deze lezing is in samenwerking met het Parktheater georganiseerd.

Praktische informatie
De lezing van Jan en Sanne Terlouw is op maandag 4 november van 19:30 – 21:30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame, Emmasingel 22. Entree is €15,-, reserveren via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.