Finale Nationale voorleeswedstrijd

Wanneer:
06/03/2018 @ 13:00 – 15:00
2018-03-06T13:00:00+01:00
2018-03-06T15:00:00+01:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Gemeente Waalre

WAALRESE FINALE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

  • Datum: 
  • Tijd:  uur –  uur
  • Locatie: Bibliotheek

Op alle basisscholen van Waalre hebben leerlingen van groep 7 en 8 hun beste beentje voor gezet om voorleeskampioen van hun school te worden. Deze vijf schoolkampioenen nemen het dinsdag 6 maart tegen elkaar op in de strijd voor de titel Voorleeskampioen van Waalre.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken. Onderliggend doel is om (voor)lezen bij basisschoolleerlingen te stimuleren. Lezen en voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Bovendien is de Nationale Voorleeswedstrijd een goed middel om het ‘lezen-is-leuk virus’ te verspreiden.

OP NAAR DE PROVINCIALE RONDE

De voorlezer die 6 maart met de eer naar huis gaat, mag het tijdens de provinciale finale op 20 april in Theater Tiliander in Oisterwijk opnemen tegen de andere regionale kampioenen. Slechts één van deze voorleestalenten mag uiteindelijk door naar de landelijke finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

De landelijke titel ging vorig jaar naar Eva Koning uit Prinsenbeek. Zal ook dit jaar de eer naar een Brabantse,of zelfs Waalrese kampioen gaan?

Het beslissende woord wordt uiteindelijk door de jury gegeven. Wethouder Alexander van Holstein neemt plaats in de jury, naast twee ervaren voorlezers van de bibliotheek. Directeur/bestuurder Albert Kivits presenteert deze spannende middag.

Geef een reactie