Hoe beïnvloedt klassieke muziek onze emoties?

Wanneer:
07/12/2022 @ 20:00 – 21:30
2022-12-07T20:00:00+01:00
2022-12-07T21:30:00+01:00
Waar:
Online webinar
Kosten:
7,5
Contact:
Bibliotheek Eindhoven - Waalre

Het is geen geheim dat klassieke muziek ons kan laten rillen van vreugde of huilen van verdriet? Hoe kan het dat muziek zo’n grote invloed heeft op je menselijk brein en daarmee je emoties? Ontdek het in het webinar dat de bibliotheek organiseert op woensdagavond 7 december.

Muziekcriticus Asja Zakhareva neemt je graag anderhalf uur mee in de wereld van klassieke muziek. Tijdens dit webinar ontdek je wat de belangrijkste werking van de emotionele reacties zijn in de hersenen op een muziekboodschap. Deze theorie is onderzocht door de onderzoeker en psycholoog uit Zweden, Patrick Juslin.

In dit webinar laat Asja ook klassieke muziekstukken horen, zodat je als luisteraar zelf ook kan ervaren wat voor effect bepaalde stijlen muziek hebben op je hersenen. Wanneer je meer weet over de werking van muziek, kan dit je helpen om méér plezier te halen uit je dagelijkse luisterervaring.

Asja Zakhareva  

Asja Zakhareva komt oorspronkelijk uit Rusland waar ze haar universitaire diploma’s behaalde, waaronder een masterdiploma in muziekcritici en curatie. Op dit moment woont ze in Nederland en studeert ze bijna twee jaar Muziektheorie aan het Maastrichts Conservatorium. Haar belangrijkste doel is om de wereld van klassieke muziek te openen voor een breed publiek en mensen de kracht van klassiekers te laten gebruiken om hun eigen gevoelsstemming te bepalen.

Let op: Dit webinar wordt in het Engels gehouden.

Practical information:

Webinar: Music, Brain, and Emotions. How does it all work?

Woensdag 7 december 2022 van 20:00 – 21:30 uur.

Livestream ticket voor bibliotheekleden : €6

Voor niet-leden: €7,50

Aanmelden via: https://eindhoven.op-shop.nl/