Hoe kijkt autisme

Wanneer:
21/11/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-11-21T19:30:00+01:00
2019-11-21T21:30:00+01:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
2,50
Contact:
Bibliotheek Waalre

Hoe kijkt autisme

Hoe kijkt iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid? Tijdens de derde lezing van de reeks Waalre in gesprek geeft fotograaf Ivo Ketelaar donderdag 21 november in de Bibliotheek Eindhoven een antwoord op deze vraag, in tekst en beeld.

Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme). Hij reist met zijn project Hoe Kijkt Autisme door Nederland, België en sinds kort ook Duitsland. Met concrete voorbeelden en aan de hand van fotobeelden maakt hij duidelijk hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en deze ervaart.

Ivo Ketelaar: ‘Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat mensen met autisme die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.’

De lezing geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme bepaalde situaties kan beleven. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen? Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?

Tijdens de pauze en na de lezing is er gelegenheid Het boek Hoe Kijkt Autisme is deze avond te koop. Ketelaar zal na afloop signeren.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak.

Heb je na de lezing specifieke vragen, dan staat een consulent van CMD deze avond voor je klaar.

 

Praktische informatie
De lezing Hoe kijkt autisme is op donderdag 21 november van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €2,50 voor bibliotheekleden en €3,- voor niet-leden. Aanmelden: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.