Interview met James Worthy

Wanneer:
30/05/2023 @ 15:00 – 16:30
2023-05-30T15:00:00+02:00
2023-05-30T16:30:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
5,-
Contact:
Bibliotheek Eindhoven/Waalre

Interview met James Worthy over boek Liverpool

Op dinsdag 30 mei komt prijswinnend schrijver James Worthy naar de Bibliotheek Waalre. Hij wordt geinterviewd door Mark van der Linden over het boek Liverpool. Het interview is mede mogelijk gemaakt door het Van Maerlant Lyceum.

Liverpool

Mark van der Linden interviewt James Worthy over zijn prijswinnende sportboek Liverpool. Hij won hiermee de Nico Scheepmaker Beker, de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. In het boek schrijft James Worthy over zijn Engelse vader die in Liverpool werd geboren en zijn onvoorwaardelijke liefde voor de stad en voor Liverpool FC.

Regelmatig bezochten James Worthy en zijn vader voetbalwedstrijden van Liverpool FC. De laatste keer was op 26 april 2019 toen Liverpool FC het opnam tegen Huddersfield Town. Ze wisten toen nog niet dat dit laatste keer zou zijn. Een jaar na het overlijden van zijn vader keert James Worthy terug naar Liverpool. Hij zoekt troost, herinneringen en een list om de as van zijn vader stiekem uit te strooien op het gras van Anfield. Het boek Liverpool is een prachtig eerbetoon en mooi, emotioneel geladen en grappig boek.

James Worthy

James Worthy (1980) is een Nederlandse schrijver met een Engelse vader en een Nederlandse moeder. Hij is columnist voor het Parool en maakte in 2011 zijn debuut met zijn boek James Worthy. Hij werd bekend door Twitter, schreef voor verschillende vrouwentijdschriften en vergaarde als schrijver veel respect.

Mark van der Linden

Mark van der Linden heeft na de opleiding communicatie en studie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam zijn eigen bedrijf opgericht. De Literaire Speelgoed Winkel. Schrijven en lezen zijn pure passie voor Mark van der Linden en zijn interviews kenmerken zich door een oprecht interesse in de schrijver en zijn/haar werk.

Praktische informatie

Het interview met James Worthy is op dinsdag van 30 mei van 15:00 tot 16:30 uur in de Bibliotheek Waalre. De entree is  € 5,00. Meld je aan via de website van de bibliotheek: bibliotheekeindhoven.nl/programma