Je brein beïnvloeden

Wanneer:
28/11/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-11-28T19:30:00+01:00
2019-11-28T21:30:00+01:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
7,50
Contact:
Bibliotheek Waalre

Je brein beïnvloeden
Zet je brein in de JA-stand

Kun je je brein beïnvloeden? En zo ja hoe werkt dat dan? Wat moet je doen om je brein zo ver te krijgen om te doen wat je altijd al hebt willen doen maar nog niet gedaan hebt? Krijg de antwoorden tijdens een lezing van Buro Brein³ op donderdag 28 november in de Bibliotheek Waalre.

Piekeren, doemdenken, zwartkijken… wie kent de gedachte valkuilen niet? Ons brein is gericht op gevaar, het ziet altijd eerst het negatieve van een situatie of gebeurtenis. Dit is vanuit de evolutietheorie zo ontwikkeld. In de oertijd (denk aan: jagen, overleven) moest het brein zich voorbereiden op gevaar, te allen tijde! Als oermens was het belangrijk direct te kunnen handelen.

Inmiddels leven we in een tijd dat acuut overleven in de meeste gevallen niet meer aan de orde is. We kunnen dromen najagen en talenten ontwikkelen. Maar waarom lukt dat ons dan niet altijd? Waarom komen we niet tot de dingen die we écht graag willen? Het antwoord op deze vraag: ons brein is niet mee veranderd met de tijd en reageert nog steeds vanuit de gedachte dat overal gevaar schuilt.

Is er een manier om hier mee om te gaan? Kunnen wij ons brein leren dat het gevaar niet meer op de loer ligt? Het antwoord is JA!

Deze lezing gaat over de werking van je brein om zo te komen tot bewustwording en motivatie. Doordat je leert hoe je brein werkt, kun je direct aan de slag met effectieve strategieën om te doen wat je altijd al hebt willen doen.

Buro Brein³
Noortje Lenders en Wendy de Ruiter zijn samen met Aukje Zegers eigenaar van Buro Brein³ en alle drie al jaren als gedragswetenschappers werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Zij hebben elk eigen specialisaties en competenties wat hen een unieke combinatie van 3 maakt. Zij geven lezingen, trainingen en workshops over bewustwording en betekenis geven aan je gedachten door gebruik te maken van de Kracht van je Brein. Buro Brein³ werkt vanuit een uniek, zelfontwikkeld model waarin theorie en praktijk samenkomen. Bijzonder aan deze insteek is dat de strategieën vanuit wetenschap vertaald worden naar de praktijk. De insteek vanuit gezondheidsideologie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en literatuur, onder andere vanuit de positieve psychologie.

Praktische informatie
De lezing Je brein beïnvloeden is op donderdag 28 november van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €7,50 voor bibliotheekleden en €9,50 voor niet-leden. Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma.