Kindertekeningen lezen

Wanneer:
12/09/2019 @ 19:30 – 21:30
2019-09-12T19:30:00+02:00
2019-09-12T21:30:00+02:00
Waar:
Bibliotheek Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
7,50
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Kinderen tekenen. Op school, thuis, straat, het bospad, de muren… Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Donderdag 12 september leert speltherapeut Eveline Ruitenberg je in de Bibliotheek Waalre de basis van beeldentaal. Hoe je kindertekeningen leest én begrijpt.

In beeldentaal toont het kind wat hem van binnen bezighoudt, hoe hij zich voelt, wat hem beweegt. Stel je voor dat je deze taal begrijpt en weet wat een kind jou zonder woorden zegt… Dan begrijp je wat een kind jou vertelt over de dingen die het niet kan, mag, wil of durft te vertellen. En dat komt vaker voor dan je denkt.

Eveline Ruitenberg is speltherapeut, coach, inspirator, trainer en schrijver. Ze begeleidt niet alleen kinderen en ouders, maar ook vrouwen. Ze moedigt hen aan te doen waar ze blij en energiek van worden met haar bedrijf ‘Pit & Passie’. Daarnaast heeft zij Appelmoes voor je gezin opgericht.

Tijdens deze ontdek je onder andere:

  • Vijf dingen die kinderen vertellen met hun tekeningen
  • Welke drie tekeningen bijzonder veel laten zien over hoe een kind zijn binnenwereld en zijn omgeving ervaart
  • Hoe je de ontwikkeling van kinderen stimuleert
  • Wat opvallende signalen in een tekening zijn en wat jij kunt doen
  • Hoe tekeningen helpen bij verdieping van contact, positieve ontwikkeling & groei.

Neem gerust een kindertekening mee naar de lezing. Eveline gaat er een aantal bespreken, je hebt kans dat die van jou daar bij zit!

Op donderdag 3 oktober is er de vervolglezing ‘Ontwikkelingsfasen van kindertekeningen’. Dan gaat Eveline dieper in op de ontwikkelingsfasen van beeldentaal.

Praktische informatie
De lezing Kindertekeningen lezen en begrijpen is op donderdag 12 september van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €7,50 voor bibliotheekleden en €9,50 voor niet-leden. Reserveren: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.