Kunst & Muziek Huisconcert

Wanneer:
27/10/2018 @ 19:30 – 22:00
2018-10-27T19:30:00+02:00
2018-10-27T22:00:00+02:00
Waar:
Frans van Tuijl
Azalealaan 4
5582 ED Waalre
Nederland
Kosten:
20,-
Contact:
Stichting Concert Frans van Tuijl
06-536 95748

Kunst en Muziek

Kunst en Muziek avond in samenwerking met kunsthistorica Erna Charbon. Deze avond staat in het teken van de overgang van de Romantiek naar het Impressionisme. Frans van Tuijl speelt voor u op de piano enkele stukken van Schumann,Chopin, Mendelssohn, Brahms, Grieg, Satie, Debussy.

Dit multimedia-verhaal over kijken en luisteren, over schilderkunst en pianomuziek is tot stand gekomen door Erna en Frans die besloten hun kennis en krachten te bundelen in een voordracht over kunst en muziek.

Ze kozen voor de periode waarin de Romantiek geleidelijk plaatsmaakt voor de Impressionistische en de Moderne Tijd. In de Romantiek werd, in reactie op de Verlichting, de subjectieve ervaring als uitgangspunt genomen.
Een aantal kunstenaars in de tweede helft van de 19de eeuw ging er toe over om de realiteit van het dagelijks leven te schilderen in plaats van fantasierijke onderwerpen.

Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Zij studeerde in de jaren tachtig kunstgeschiedenis in Utrecht.
Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17de eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het van Abbemuseum als rondleidster/ cicerone.

“Ik ben van mening dat kunst helpt om de wereld een beetje mooier en verrassender te maken en mijn liefde voor de kunst breng ik graag -vakkundig en enthousiast- over op anderen!”

Erna volgt de ontwikkelingen op kunstgebied op de voet en u mag dan ook steeds lezingen verwachten die inspelen op actuele onderwerpen en tentoonstellingen.

 

Entree € 20,- incl. koffie/thee en alle andere consumpties.
Inloop vanaf 19.30u.

We hopen u te mogen ontvangen.

Geef een reactie