Feest Bibliotheek Waalre & Ehv

Wanneer:
07/10/2022 hele dag
2022-10-07T00:00:00+02:00
2022-10-08T00:00:00+02:00
Waar:
Het huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Van woensdag 5 tot en met zondag 30 oktober is het feest in de Bibliotheek Eindhoven en Waalre. Er zijn dan extra veel beregezellige activiteiten in het Kinderboekweek-thema Gi-ga-groen voor kinderen van alle leeftijden. En mis vooral de Grote Feestdag op zondag 16 oktober niet!

Gi-ga-groen feest van de Kinderboekenweek tot en met de herfstvakantie

Laat je kind naar hartenlust knutselen, bouwen, maken, kijken én lezen – en dat alles rondom het Kinderboekenweek-thema ‘Gi-ga-groen’. Doe tijdens de Kinderboekenweek bijvoorbeeld mee aan de workshop ‘Muziek op schoot’ in de Bibliotheek Waalre, speciaal voor kinderen van 1 – 4 jaar. Of kom kijken naar de avontuurlijke theatervoorstelling ‘De Wildernis’ van Eindhovens theatergezelschap Oortwolk in de bibliotheek in De Witte Dame, voor kinderen van 8 jaar en ouder.

In de herfstvakantie kunnen kinderen in De Witte Dame Goochelaar Jan helpen de aarde te redden. In Waalre is er een grappige kinderboeken-bingoshow met leuke prijzen. En er is nog veel meer te doen en beleven, kijk op bibliotheekeindhoven.nl/festival voor alle activiteiten. Reserveer snel om zeker te zijn van een plek!

 

De Grote Feestdag

Zondagmiddag 16 oktober is het van 13.00 uur tot 17.00 uur een groot feest in de bibliotheek in De Witte Dame. De hele middag zijn er gratis activiteiten waar je gewoon bij kunt aanschuiven. Maak bijvoorbeeld je eigen poster, leer dieren tekenen of doe mee aan een theaterworkshop. Kijk op bibliotheekeindhoven.nl/festival voor welke workshops je wel vooraf moet aanmelden.

Kinderen gratis lid

Het Bieb Familie Festival is het ideale moment om je kind kennis te laten maken met de bibliotheek. Wist je al dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden? Als je nu online lid wordt, dan ligt het pasje tijdens het Bieb Familie Festival voor je klaar in de bibliotheek. Én ga je direct met een gi-ga-grote stapel boeken naar huis! Belangrijk, want door voor te lezen, of samen met je kind te lezen, stimuleer je de taalontwikkeling van je kind en leg je daarmee de basis voor een leven lang lezen en leren met plezier.