Najaarsconcert door Vrouwen Vocaal Ensemble Melos

Wanneer:
20/10/2019 @ 15:00 – 16:15
2019-10-20T15:00:00+02:00
2019-10-20T16:15:00+02:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Oude Torenstraat 2
5581 BJ Waalre
Nederland
Kosten:
7,-
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

Het najaarsconcert in de reeks Willibrordconcerten wordt dit seizoen verzorgd door Vocaal Ensemble Melos en vindt plaats op zondag 20 oktober om 15.00 uur in de Oude Willibrorduskerk van Waalre. Melos bestaat uit twaalftal muzikaal en zangtechnisch op hoog niveau geschoolde zangeressen en is in 2015 ontstaan uit een initiatief van de bekende sopranen Caroline Spanjaard, Wikkie Vis en dirigent Lucas Vis. Het vrouwenensemble heeft sindsdien diverse concerten gegeven met werken die specifiek voor vrouwenkoor zijn geschreven. De eeuwenlange traditie van vrouwenkoorzang wordt door Melos met grote gedrevenheid en liefde voor de muziek voortgezet in het uitvoeren van repertoire van alle tijden. Dit resulteert in een prachtige samenklank. De naam Melos is Grieks en staat voor de stijgende en dalende beweging van tonen. Niet alledaagse maar verrassende en fraaie koorwerken die het ensemble laat horen op 20 oktober zijn van onder andere Charles Gounod, Samuel Barber, Cipriano de Rore, Thomas Morley, Bob Chilcott en Robert Schumann.

Dirigent Lucas Vis
Dirigent Lucas Vis heeft door de jaren heen een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de wereld van de muziek. Een greep uit zijn carrière: studeerde cello en orkestdirectie in Amsterdam. Na zijn debuut bij het Kunstmaandorkest, voorloper van het Nederlands Philharmonisch Orkest, werd hij cellist en assistent-dirigent bij hetzelfde orkest. Dat vormde het begin van een lange carrière als gastdirigent en vaste dirigent. Het Nederlands Ballet Orkest, Het Brabants Orkest en het Noordhollands Philharmonisch Orkest waren vaste verbintenissen. Als gastdirigent stond hij voor vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast dirigeerde hij onder andere het Asko-Schönberg Ensemble en het Nederlands Kamerkoor. Zowel in binnenland als elders in Europa is Lucas Vis steeds een graag gevraagd dirigent.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering Het Waalres Museum bezoeken. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum aan de Willibrorduslaan 4 voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert kost 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 20 oktober vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie: Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 Waalre. Dankzij financiële steun van Stichting Waalre Classic Car Rally heeft de organisatie van de concertreeks vorig jaar comfortabel zitmeubilair kunnen aanschaffen en is dit jaar geïnvesteerd in verbetering van het verwarmingssysteem. Ook in het kille jaargetijde zitten de concertbezoekers er dus voortaan warmpjes bij.