Passiemuziek uit de Noord-Duitse barok

Wanneer:
18/03/2018 @ 15:00 – 16:15
2018-03-18T15:00:00+01:00
2018-03-18T16:15:00+01:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Oude Torenstraat 2
5581 BJ Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

Het jaarlijkse passieconcert bij Willibrordconcerten Waalre kent op zondag 18 maart wel een heel bijzondere invulling. Dit jaar geen Stabat Mater of een passie van Bach maar een uitvoering door ensemble Profondamente waarbij zowel vocaal als instrumentaal wordt stil gestaan bij het lijden en de dood in het door pest getroffen Noord-Duitsland van de 17e eeuw.

Nadat de pest had huisgehouden in Hamburg in 1663, schreef Matthias Weckmann ter nagedachtenis aan zijn vrouw en enkele collega’s, de intens droevige cantate “Wie liegt die Stadt so wüste”. Ensemble Profondamente voert een programma uit waarin dit werk centraal staat naast composities van Johann Christoph Bach, Dietrich Buxtehude en Franz Tunder.
Met als ondertitel “Lijden en dood, de vergankelijkheid in de Noord-Duitse barok” voert het ensemble de luisteraar mee in de onbekende maar zeer expressieve wereld van de Noord-Duitse barok. Niet alledaagse muziek maar van een ontroerende schoonheid, uitermate geschikt voor de passietijd en gebracht door musici die garant staan voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering.

Ensemble Profondamente
De vaste kern van Profondamente wordt gevormd door de uit Waalre afkomstige Eelco Kooiker op orgel en Martijn Verbrugh op viola da gamba. Voor deze gelegenheid werken aan het concert mee de bekende vocalisten Esther Kronenburg, sopraan en Bram Trouwborst, bas. Instrumentale begeleiding is er voorst door Jan Pieter van Coolwijk en Barbara Vermaas op viool alsmede Ben Bults en Guus van der Heijden op viola da gamba.

Gratis toegang en comfortabel zitten
Graag heet Willibrordconcerten Waalre de bezoeker welkom op zondagmiddag 18 maart om 15.00 uur in de Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 in Waalre. De concertbijdrage is normaliter EUR 7,00 per persoon maar deze wordt dit keer door de lokale politieke partij ZW14 betaald omdat zij plaatselijke culturele activiteiten een warm hart toedraagt. Toegangsbewijzen zijn vanaf 14.30 uur verkrijgbaar onder de toren van de kerk. Na afloop van het concert is er gelegenheid vrijwillig een financiële bijdrage te doen. De regelmatige gast van de concertreeks in Waalre zal ervaren hebben dat de zitkwaliteit van het meubilair niet uitnodigend is. Voor de organisatie is onlangs een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Dankzij een gift van Stichting Waalre Classic Car Rally kan de bezoeker voortaan van de maandelijkse concerten genieten vanuit een comfortabele stoel.

Voor inlichtingen: mail naar willibrordconcerten@upcmail.nl

Geef een reactie