Stiltewandeling (met maaltijd)

Wanneer:
19/01/2019 @ 16:00 – 19:00
2019-01-19T16:00:00+01:00
2019-01-19T19:00:00+01:00
Waar:
Agnus Dei-Kerk
Kon. Julianalaan 12
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
5,-
Contact:

Samen oplopen met zo maar iemand die je tegenkomt.

Dat is de formule van de stiltewandelingen die vanuit de Agnus Dei-kerk op vier zaterdagen worden georganiseerd. De wandelingen zijn gebaseerd op het verhaal van de Emmaüsgangers, waarbij twee mannen op hun tocht naar huis opeens vergezeld werden door een onbekende.

We maken een wandeling van ongeveer vijf kilometer. De eerste twintig minuten voltrekken zich in stilte. In de overige veertig minuten krijgen de deelnemers de gelegenheid elkaar twee vragen te stellen.

STILTEWANDELING – GEVEN EN ONTVANGEN
Op zaterdag 19 januari gaan de twee vragen waarmee we op pad gaan, over geven en ontvangen. Ze zijn kort en bondig: wat heb ik te geven? En: hoe kan ik ontvangen?
Vaak blijkt geven voor een mens makkelijker te zijn dan te ontvangen. Zeker in onze maatschappij heeft ontvangen iets te maken met het wegwerken van een tekort: je ontvangt iets omdat je iets niét hebt. Ontvangen kan ook geassocieerd worden met profiteren, met niet willen verdienen, niet voor je geld willen werken etc. Tijdens de wandeling willen we elkaar daarop bevragen: Hoe kan ik ontvangen? Wat maakt mij ontvankelijk?

De wandeling wordt in de kerk afgesloten met een eenvoudige maaltijd met soep, brood en fruit. Er wordt een bijdrage van €5 gevraagd.

Iedereen is van harte welkom; wel graag even opgeven als je mee wilt, bij Ferdinand Borger, mail: predikant@adkerk.nl.