Workshop muzikaal voorlezen

Wanneer:
11/06/2022 @ 10:15 – 11:15
2022-06-11T10:15:00+02:00
2022-06-11T11:15:00+02:00
Waar:
Bibliotheek Huis van Waalre
Kon. Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
5
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Vrolijke workshop muzikaal voorlezen

Tijdens de landelijke BoekStartdag, zaterdag 11 juni, komt Elja Smeets van Muziek Fantastique een vrolijke workshop geven in de Bibliotheek Waalre voor ouder en kind. Smeets gaat muzikaal voorlezen en inspireert hoe je op een creatieve manier samen met je kindje het voorlezen nóg leuker kunt maken.

 

Ervaar hoe het plezier van voorlezen én muziek samen kunnen gaan. Hoe liedjes en muziek het verhaal kunnen bekrachtigen. Eerst leest Smeets muzikaal voor. Daarna gaat het muziekplezier nog even door in het thema van het verhaal. Tijdens deze workshop ‘Muziek op schoot’ is er aandacht voor muziek in de breedste zin: beleving, zingen van zowel bekende als minder bekende kinderliedjes, bewegen en muziek maken. We werken met verschillende materialen; van huis-tuin-en-keuken-materiaal tot kindermuziekinstrumenten.

Actief meedoen

Als ouder of verzorger doe je zelf actief mee aan de workshop. Belangrijk in deze opzet is dat je samen met je kind bezig bent met muziek en het delen van een verhaal. Veel plezier en een heerlijk geluid zijn het resultaat!

Muziek Fantastique

De workshop wordt verzorgd door Elja Smeets-Schaaf van Muziek Fantastique.

Met een achtergrond als logopedist, audioloog én (amateur)muzikant brengt Elja Smeets-Schaaf betekenisvolle klanken in het leven van mensen. In haar bedrijf Muziek Fantastique laat Elja kinderen spelen met muziek. Muziek verbindt kinderen met de wereld om hen heen. Vanuit plezier ontstaat een optimale groei-, speel- en leeromgeving voor een kind.

BoekStartdag

Tijdens deze landelijke dag staat het (voor)lezen met jonge kinderen centraal. Een ideale dag om te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal (én muziek) bezig te zijn. Samen een boekje lezen is niet alleen ontzettend gezellig, het is ook heel erg belangrijk voor de taalontwikkeling van je kindje. Kom voor of na de workshop een gratis BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. In dit koffertje vind je informatie en leuke boekjes om samen te lezen.

Praktische informatie

Muziek op schoot is geschikt voor kinderen van 1 – 4 jaar, sámen met hun ouder / verzorger. De workshop is op zaterdag 11 juni in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre. Er start een workshop om 10.15 uur en eentje om 10.55 uur. Een ticket kost €5,- voor 1 kind + 1 ouder/begeleider. Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma