Van Bach naar Piazzolla

Wanneer:
18/11/2018 @ 15:00 – 16:15
2018-11-18T15:00:00+01:00
2018-11-18T16:15:00+01:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Oude Torenstraat 2
5581 BJ Waalre
Nederland
Kosten:
7,00
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

Van Bach naar Piazzolla

Zondagmiddag 18 november treedt in de reeks Willibrordconcerten in de Oude Kerk van Waalre het accordeonkwintet Kwintissimo op. Onder de titel “Van Bach naar Piazzolla” is een breed scala aan muziek te horen uit alle windstreken, van Rusland tot Argentinië, exclusief geschreven voor de accordeon dan wel hiervoor bewerkt. De naam “Kwintissimo” is de overtreffende trap van “kwintet”. Het is te vergelijken met de overtreffende trap van forte: fortissimo. Daarom voert het kwintet dan ook Kwintissimo, deze overtreffende trap, als naam bij de veelzijdigste van alle muziekinstrumenten: het accordeon !

Veelzijdig
Klassiek, volksmuziek, jazz, musette, modern, cross-over en pop, er is vrijwel geen muziekstroming denkbaar waarvoor geen repertoire bestaat die voor het accordeon geschreven of gearrangeerd is. En een staalkaart hiervan wordt tijdens het optreden door het ensemble gepresenteerd. Er wordt door Kwintissimo met passie gemusiceerd en op hoogstaand niveau, verschillende leden maken bijvoorbeeld deel uit van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest. Dit gezelschap is in 2016 als beste Nederlands orkest uitgeroepen tijdens het Word Music Festival in Innsbruck. De vijf musici die het kwintet vormen zijn: Cécil Breuer-van den Dungen, Karin van Vliet, Martin van Sint Annaland, Paul De Bra en Petra van de Wijngaard. Zij bespelen allen één of meerdere typen van het accordeon bij Kwintissimo maar ook in andere ensembles, zijn beroepsmatig werkzaam in de muziek en/of al jaren intensief bespeler van dit veelzijdig inzetbare instrument.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Zondag 18 november is de laatste dag dat daar de expositie “Met Druk en Verve(n)” te zien is van Elsa van den Hoogen en Wil Kersten. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert vergt een bijdrage van 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 18 november vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het optreden van Kwintissimo begint om 15.00 uur en duurt circa een uur. Vanwege de intocht van Sinterklaas kan het beste geparkeerd worden op de parkeerterreinen bij winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan of de Hoogstraat.

Geef een reactie