Waalre-in-Dialoog – Warmtetransitie

Wanneer:
13/07/2022 @ 19:30 – 21:00
2022-07-13T19:30:00+02:00
2022-07-13T21:00:00+02:00
Waar:
AgnusDei kerk
Kon. Julianalaan 12
5582 JV Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Waalre-in-Dailoog
Maatregelen naar een GASLOZE toekomst oftwel warmtetransitie
Woensdag 13 juli
Locatie: Grote zaal Agnus Dei – kerk Julianalaan 12 Waalre.
Aanvang: 20:00 (inloop vanaf 19:30)
PS:  Aanmelding per mail is noodzakelijk,  Gezien het beperkt aantal zitplaatsen (120).

We staan met elkaar voor een grote uitdaging om de komende jaren van het aardgas af te gaan, oftewel: de warmtetransitie. Het verduurzamen van je woning is hierbij de eerste stap. Een onderwerp dat actueler is dan ooit door de hoge energieprijzen. Bij veel mensen gaat het dan vooral om warmte-isolatie van de woning en eventuee de installatie van warmtepompen. Maar hoe pakken we dit aan? Voor veel mensen is die isolatie een grote ondoorzichtige wolk of een ‘ver van mijn bed show’. Juist op dat punt wil Waalre-in-Dialoog in samenwerking met de gemeente wat helderheid brengen.

De tijd is voorbij dat de overheid alles regelt. We moeten zelf aan het werk en ervoor zorgen dat we als samenleving de slag winnen. Onderlinge hulp kan wonderen doen, maar dat moeten we wel zelf organiseren. In dat proces staat de overheid met instrumenten en middelen naast ons.

 Het programma is als volgt:
• De gemeente Waalre geeft uitleg over de visie op de warmtetransitie (het plan om van het aardgas af te gaan) ende mogelijkheden van de gemeente om hierbij te ondersteunen.
• Vanuit de praktijk vertellen enkele inwoners van Waalre hoe zij hun eigen huis stapsgewijs hebben verduurzaamd. Ook komen ervaringen met collectieve initiatieven aan bod.
• We maken er een interactieve avond van met ruimte voor vragen, peilingen en we willen daarnaast polsen wie van de aanwezigen mee wil helpen om samen stappen te zetten in de warmtetransitie.

Doelstelling voor de avond:
Inwoners te laten zien wat je individueel of collectief kunt doen om energie te besparen, eventueel gebruikmakend van de hulp die de gemeente kan aanreiken. Daarbij hopen we dat de aanwezigen de verworven kennis en hun enthousiasme gaan delen binnen hun eigen kring.

Graag aanmelden, uiterlijk 11 juli, met een bericht aan waalre.in.dialoog@gmail.com

Er is plaats voor 120 fysiek aanwezigen, maar er is ook de mogelijkheid om thuis via streaming de avond te volgen. Voor beide opties is aanmelding noodzakelijk. Als u kiest voor digitale deelname zal aan u de dag voor de feitelijke bijeenkomst een mail met link toegestuurd worden. Graag in de mail aangeven fysiek of digitaal