Werkende mantelzorger, hoe blijf jij op de been?

Wanneer:
11/05/2022 @ 20:00 – 21:30
2022-05-11T20:00:00+02:00
2022-05-11T21:30:00+02:00
Waar:
Huis van Waalre
Contact:
Goed voor Mekaar Waalre
06-25762422

Mantelzorgers die hun werk met zorg combineren is een steeds groter wordende groep. Naast werk hebben zij ook zorgtaken voor iemand in hun omgeving waar ze mee verbonden zijn. Het risico zichzelf uit het oog te verliezen, in een spagaat te raken is een reëel risico. Hoe kun je voorkomen dat je in die spagaat raakt?

1 op de 5 werkende Nederlanders combineert werk met zorgtaken. Dat kan zijn voor een gehandicapte broer, een zieke partner, vader of moeder die op leeftijd zijn, zelfs extra zorg voor kinderen valt onder mantelzorg. 30% van de collega`s verteld het pas aan hun leidinggevende als er een probleem is ontstaan waardoor de combinatie werk en zorg moeilijk wordt.
Overbelasting bij werkende mantelzorgers
Werkende mantelzorgers lopen meer risico om overbelast en/ of uit balans te raken en zelfs om op termijn uit te vallen. Omdat je zorgt voor iemand uit je familie- of vriendenkring, komt het vaak voor dat er ieder keer een klein stapje bij komt. En wanneer zeg je dan nee? Waar kun je dan terecht? Welke regelingen zijn er eigenlijk voor mantelzorgers en is er hulp die je in kunt zetten? Dit en nog veel meer vragen worden beantwoord in de workshop: “werkende mantelzorger, hoe blijf jij op de been?”

Wat haal je uit deze workshop?
– informatie en informatiebronnen over mantelzorg in het algemeen
– je gaat je eigen (over)belasting meten door de EDIZ test te doen (Ervaren Druk Informele Zorg)
– je weet waar je ondersteuning kunt vragen
– je weet waarom het stellen van grenzen zo belangrijk is ook al is het zo moeilijk
– je kent de mogelijkheden voor verlof i.v.m. mantelzorg
– je denkt na over het belang om zorg met anderen te delen en daardoor zelf in balans te blijven
– je kent de preventie inzet voor mantelzorgers
De organisatie van de workshop is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg Waalre, onderdeel van Goed voor Mekaar Waalre. De avond zelf wordt begeleid door Inge Meijer, re-integratiecoach voor werkende mantelzorgers.
Wil je deelnemen aan de workshop dan kun je je aanmelden via info@goedvoormekaarwaalre.nl of telefoon 06-25762422 (ma t/m vr 9.30-12.00 uur).