Zomerschrijftuin

Wanneer:
09/09/2022 @ 10:00 – 12:30
2022-09-09T10:00:00+02:00
2022-09-09T12:30:00+02:00
Waar:
Het huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
12,00
Contact:
Bibliotheek Eindhoven Waalre

Laat je vrijdag 9 september verrassen door de ervaring van het samen buiten schrijven. Met schrijfcoach Lia Hesemans werk je aan de hand van toegankelijke opdrachten aan het thema ‘vrijheid’. Wat betekent vrijheid voor jou?

Al schrijvend onderzoek je het thema, aan de hand van gerichte vragen en opdrachten die je meeneemt bij je wandeling door de tuin van Het Huis van Waalre. Mocht er een drup regen vallen dan schrijven we onder het afdak op het terras.

 

Schrijven in de Bibliotheek Waalre onder begeleiding van schrijfcoach en eindredacteur Lia Hesemans, is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende verhaalstijlen en dichtvormen. In de schrijfworkshop krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.

Lia Hesemans

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. “Ik redigeer en schrijf boeken voor educatieve uitgevers en geef schrijftrainingen en -workshops aan professionals en particulieren. Het is mijn missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën.”

 

“Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt.”

 

Praktische informatie

De Zomerschrijftuin is op vrijdag 9 september van 10.00 – 12.30 uur in de tuinen van Het Huis van Waalre. Deelname kost €12,-, inclusief koffie/thee. Schrijf je in via bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Schrijfervaring is niet nodig. Neem zelf een fijne pen en een schrift mee.