Drugsgebruik bij jongeren

Wanneer:
19/04/2023 @ 19:30 – 20:15
2023-04-19T19:30:00+02:00
2023-04-19T20:15:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
2,50
Contact:
Bibliotheek Eindhoven/Waalre

Feiten en fabels rondom drugsgebruik bij jongeren

Op het nieuws hoor je regelmatig over problematisch drugs- en alcoholgebruik onder jongeren, maar wat zijn de feiten over drugs- en alcoholgebruik? Wat zijn de trends, de risico’s en effecten? Je hoort het op woensdag 19 april tijdens Waalre in Gesprek in de Bibliotheek Waalre.

 

Trends, risico’s en effecten

Drugs- en alcoholgebruik onder jongeren is actueel. Op woensdagavond 19 april vertelt preventiewerker Floris Brocaar over de feiten en fabels die met drugs- en alcoholgebruik te maken hebben. Zo behandelt hij de drugs-trends en hoe je ervoor zorgt dat je kind zich staande houdt in een wereld vol verleidingen. Ook vertelt Brocaar over het verschil tussen onschuldig en problematisch gebruik van drugs.

Tijdens de avond is er ruimte om vragen te stellen. Als je je zorgen liever een-op-een bespreekt kun je terecht bij professionals die na afloop aanwezig zijn. Er is ruimte voor een open gesprek waarin het drugs- en alcoholgebruik onder jongeren vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht.

 

Over Floris Brocaar

Floris Brocaar woont in Waalre en werkt als veld- en preventiewerker bij Novadic Kentron Brabant Zuidoost. Brocaar benadert jongeren en risicogroepen en geeft ze voorlichting over drugs. Hij helpt ze met zoeken naar de juist hulpverlening. Daarnaast geeft Brocaar ook regelmatig informatieavonden aan ouders en professionals over drugsgebruik onder jongeren.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. Tijdens deze avonden behandelen ze actuele onderwerpen die zich afspelen op het sociaal-maatschappelijk vlak. Tijdens de ontmoetingen krijg je niet alleen meer kennis maar ga je ook een open dialoog aan om van elkaar te leren en elkaar te begrijpen. De thema-avonden bieden een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal-maatschappelijk vlak in de gemeente Waalre bespreekbaar te maken.

Praktische informatie

Waalre in gesprek: Actueel drugsgebruik onder jongeren, feiten en fabels is op woensdag 19 april van 19:30 uur tot 21:15 uur in de Bibliotheek Waalre. Entree: €-, 2,50 voor leden van de bibliotheek en €-, 3,00 voor niet-leden. Meld je aan via bibliotheekeindhoven.nl/programma.