Wat is de waarde van spullen?

Wanneer:
15/04/2023 @ 10:15 – 12:30
2023-04-15T10:15:00+02:00
2023-04-15T12:30:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
12,-
Contact:
Bibliotheek Eindhoven/Waalre

Wat is de waarde van spullen?

Onderzoek tijdens de schrijfworkshop van Lia Hesemans het thema ‘consuminderen’

 

Hoe vaak heb je die hogedrukspuit nodig en hoe lang gebruik je een babybadje? We consumeren steeds meer, maar we kunnen ook consuminderen. Op zaterdag 15 april in de Bibliotheek Waalre kom je al schrijvend achter jou blik op dit thema in de schrijfworkshop van Lia Hesemans. De schrijfworkshop is tijdens de Maand van de Filosofie, met het thema ‘weerloos en waardevol.’ Wat is de waarde van spullen?

 

Minder kopen, minder spullen

Consuminderen houdt simpelweg in dat je minder consumeert. Minder kopen, zelf dingen maken en kapotte spullen repareren in plaats van nieuwe te kopen. In de schrijfworkshop over consuminderen onderzoek je al schrijvend jouw eigen kijk op dit thema. Hoe ga jij ermee om in je eigen leven? Waar loop je tegen aan en waar word je juist blij van?

Met toegankelijke opdrachten en onder leiding van ervaren schrijver Lia Hesemans kom je erachter wat jij nu precies van consuminderen vindt. In iedere schrijfworkshop staat een nieuwe schrijftechniek centraal. Deze keer leer je vanuit emotie schrijven.

Over Lia Hesemans

Lia Hesemans begeleidt de schrijfworkshop. Ze is redacteur, schrijver en schrijfcoach. ‘’Ik redigeer en schrijf boeken voor educatieve uitgevers en geef schrijftrainingen en -workshops aan professionals en particulieren’’ vertelt Lia Hesemans. Het is haar missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën.

Maand van de Filosofie

Jaarlijks is in april de Maand van de Filosofie. In deze maand worden er landelijk verschillende filosofische activiteiten georganiseerd. Zo ook in de bibliotheek. Op donderdag 6 april is er een interview met Marjolijn van Heemstra, schrijver van het filosofische essay, in de Bibliotheek Eindhoven. Op 7 vrijdag april kun je in de Bibliotheek Waalre aansluiten bij een dialoogtafel.

 

Praktische informatie
De schrijfworkshop Consuminderen is op zaterdag 15 april in de Bibliotheek Waalre van 10:15 tot 12:30 uur. De prijs voor bibliotheekleden is €12,00 en voor niet-leden €15,00. De prijs is inclusief koffie/thee. Voor meer informatie of aanmelden kun je naar de website gaan: https://www.bibliotheekeindhoven.nl/programma