Omgaan met rouw en verlies

Wanneer:
24/05/2023 @ 19:30 – 21:15
2023-05-24T19:30:00+02:00
2023-05-24T21:15:00+02:00
Waar:
Het Huis van Waalre
Kon. Julianalaan
5582 Waalre
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Bibliotheek Eindhoven/Waalre

Omgaan met rouw en verlies in de Bibliotheek Waalre

Iedereen heeft wel eens gerouwd. Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. Verlies overkomt je, maar hoe overkom je verlies? Daar kom je achter in de Psysalon op woensdag 24 mei in de Bibliotheek Waalre.

Rouw en verlies
Na een groot verlies rouwen we en verwerken we ons verlies. Meestal denken we aan bij rouw aan het verliezen van iemand door overlijden, maar je kunt ook rouwen om ziekte, een scheiding of de hoop op een kind. Rouwen is een intense en moeilijk periode in het leven. Tijdens Psysalon luister je naar de gesprekken met panelleden die je vertellen over hun verlies en hoe je er weer bovenop komt. Je ontdekt dat je niet de enige bent. Deze Psysalon is voor iedereen van 16 jaar en ouder,

Over Psysalon
Psysalons brengt mensen die te maken hebben met een (psychische) kwetsbaarheid of een beperking samen. Door voorlichting en het delen van ervaringen in een intieme en open setting worden taboes doorbroken en lastige thema’s bespreekbaar gemaakt. De Psysalon wordt georganiseerd door Ypsilon, de Bibliotheek Waalre, GGZe, GoedvoorMekaar Waalre, Gezond Waalre en CMD Waalre.

Waalre in gesprek
‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Gezond Waalre, gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. Tijdens deze avonden behandelen ze actuele onderwerpen die zich afspelen op het sociaal-maatschappelijk vlak. Tijdens de ontmoetingen krijg je niet alleen meer kennis maar ga je ook een open dialoog aan om van elkaar te leren en elkaar te begrijpen. De thema-avonden bieden een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal-maatschappelijk vlak in de gemeente Waalre bespreekbaar te maken.

Praktische informatie
Waar: de Bibliotheek Waalre, Koningin Julianalaan 19, 5582 JV, Waalre
Wanneer: Woensdag 24 mei, 19:30-21:15 uur
Entree: Gratis, wel aanmelden
Meer informatie: Waalre in gesprek: Psysalon Rouw & Verlies | woensdag 24 mei 2023 | Bibliotheek Eindhoven (op-shop.nl)