“Van terecht bemind tot onterecht vergeten”

Wanneer:
21/10/2018 @ 15:00 – 16:15
2018-10-21T15:00:00+02:00
2018-10-21T16:15:00+02:00
Waar:
Oude Willibrorduskerk
Oude Torenstraat 2
5581 BJ Waalre
Nederland
Kosten:
7,00
Contact:
Willibrordconcerten Waalre 
06-47888656

Pythagoras Kwartet in Waalre

Eens in de paar jaar is het Pythagoras kwartet te gast in Waalre in de serie Willibrordconcerten, zondag 21 oktober is dat al weer voor de achtste keer het geval. Dan treedt het ensemble op met het programma “van terecht bemind tot onterecht vergeten”. Onder deze noemer worden het bekende werk van Beethoven, het strijkkwartet opus 59/2 en het minder bekende maar zeer fraaie werk van Dessoff, het strijkkwartet opus 7, uitgevoerd. Het Pythagoras Kwartet is opgericht door vier musici die allen een exacte studie (natuur- en wiskunde) afgerond hebben. Sinds de oprichting, 18 jaar geleden, is de samenstelling gewijzigd maar de passie is gebleven: samen op hoog niveau musiceren en mooie composities tot leven brengen. Zoals Beethoven al aangaf: ‘Ohne Leidenschaft zu spielen ist unverzeilich’ (zonder passie spelen is onvergeeflijk). De huidige leden van het Pythagoras strijkkwartet zijn Frederik Bas en Hein Otto Folkerts, viool, Lucas Hagemans, altviool en Werner Marinelli, cello.

Studie en tournee
Het kwartet repeteert en neemt regelmatig les om het kwartetspel naar een hoger niveau te tillen. Als docenten kunnen worden genoemd: wijlen Theo Olof van het Concertgebouworkest, Lucas Vis, dirigent en directeur van het Conservatorium Amsterdam, Cindy Albracht en Anne Wiersum, violisten in het Gelders Orkest en Meintje de Roest, aanvoerder altviolen van het Gelders Orkest. Het resultaat van al deze inspanningen komt tot uiting in de precisie van uitvoeren en in de hoogstaande muzikaliteit die zo kenmerkend zijn bij concerten door het ensemble. Dit jaar heeft Pythagoras met veel succes onder andere een tournee verzorgd door Duitsland met optredens in Hamburg, Börgerende en op het eiland Rügen.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een optreden het Waalres Museum aan Willibrorduslaan 4 bezoeken. Daar is nu onder de titel “Met verve(n) en druk” werk te zien van Elsa van den Hoogen en Wil Kersten. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert vergt een bijdrage van 7,- euro en toegangsbewijzen daarvoor zijn op zondag 21 oktober vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie, de Oude Willibrorduskerk aan Oude Torenstraat 2 in Waalre. Het optreden van het Pythagoras Strijkkwartet begint om 15.00 uur en duurt circa een uur.